Self center tenerife, O Self Centru Tenerife, oddih na tenerifih

Ta zgodba se ni začela pred davnimi časi. Prav tako ne za devetimi gorami in devetimi vodami. Ta zgodba se začenja prav ''tukaj in zdaj'', z vprašanjem: Kako izboljšati kvaliteto življenja?

Pri nas na posameznika gledamo celostno. Verjamemo, da prisotnost oceana vpliva na boljše počutje. Verjamemo v pomembnost gibanja.

Verjamemo vate.

 

 

 

 


 

Z razumevanjem, da zdravje ni zgolj odsotnost bolezni, temveč stanje celotnega fizičnega, duševnega in socialnega blagostanja, je naš cilj izboljšati kvaliteto življenja v vseh vidikih. Začeti je potrebno pri posamezniku, le-tega pa usmeriti v skupnost in graditi dobre medosebne odnose. Omogočamo celostno obravnavo saj svetovanje kombiniramo s plesom, gibanjem in bližino oceana.

Z zgornjim vprašanjem se ukvarjata psihologinja in plesalka Klara Vrbnjak  ter specialni pedagog Blaž Povše. Zato je nastal Self Center Tenerife. Gre za nov gibalno-psihološki center, ki pod drobnogled vzame kompleksne medosebne odnose in se posveča posameznikom, parom in skupinam, ki imajo željo po višji kvaliteti življenja.

Self center ni klasičen psihološki center, saj psihološko svetovanje kombinira s terapevtskim plesom. Omogoča pa tudi terapijo v bližini morja, ali tako imenovano ''terapijo ob oceanu''.  Posamezniki, ki želijo izkusiti svetovanje na nekoliko drugačen način in preseči ustaljene tabuje, imajo možnost terapevtskih počitnic na Tenerifih. Na otoku večne pomladi se združi prijetno s koristnim, saj so udeleženci deležni psihološkega svetovanja v kombinaciji s plesom, deskanjem na valovih in drugimi aktivnostmi. Takšen program je primeren za tiste, ki želijo stopiti iz svoje cone udobja in poskusiti nekaj novega.

Posamezniki spoznajo novo okolje, nove ljudi, zlasti pa sebe, saj so programi usmerjeni na vpogled vase in osebnostno rast.