Klara Vrbnjak

Psihologinja 


Psihologija, ocean in ples – to so tri področja, ki me izjemno osrečujejo. Sem zelo kreativna in večino časa razmišljam izven okvirov. Pogosto uživam v tihih trenutkih sama s seboj in ne poznam dolgčasa. Zame je psihologija več kot le znanost. Je življenjski stil, saj je prisotna na vsakem koraku.

Po končanem magistrskem študiju psihologije na Univerzi v Ljubljani, sem se začasno preselila na Tenerife in tam razvila idejo za nov, drugačen psihološki koncept. Tako je nastal Self Center. Gre za center, kjer se posamezniki lahko preko gibanja osredotočijo na ”tukaj in zdaj” in postanejo bolj pozorni na svoje lastno doživljanje. Verjamem, da je ples zdravilna umetnost, ki temelji na predpostavki, da telo in um delujeta kot geštalt – sprememba v enem, povzroči spremembo v drugem.

Blaz Povse

Mag. prof. spec. in reh. ped. 


Blaž Povše je magister profesor specialne in rehabilitacijske pedagogike, usmerjen v delo otroki in raziskovanje posebnih in razvojnih učnih težav. Kot nekoč uspešen športnik in član slovenske mladinske reprezentance v atletiki ve, kako pomembna sta vztrajnost in delo, da dosežemo želene cilje. Blaž je kot specialni in rehabilitacijski pedagog do sedaj sodeloval z več ljubljanskimi šolami, na katerih izvaja dodatno strokovno pomoč in svetovanje staršem. Poleg tega v Centru Motus izvaja diagnostično ocenjevanje potreb učencev z učnimi ali drugimi težavami, svetuje staršem in otrokom pri učenju, vodi delavnice in izobraževanja o učenju, vzgoji in sorodnih temah.